Tutorial Dan E-book Yang Terkini...

E-book “Teknik Asas Membuat Aksesori Kristal & Mutiara” Di Lancarkan

June 27th, 2010

Salam,

Akhirnya awin dapat menyiapkan ebook “Teknik Asas Membuat Aksesori Kristal & Mutiara (Tutorial 1). Ebook yang menunjukkan teknik-teknik asas membuat aksesori kristal ini di dalam bentuk fail PDF.  Awin akan emailkan link untuk anda download ebook tersebut.

Ebook ini ditulis khas untuk orang baru yang berminat dan ingin menceburkan diri dalam bidang ini. InsyaAllah, dengan memiliki buku ini anda dijamin mendapat pengetahuan tentang dunia membuat aksesori ini, membuat gelang menggunakan tangsi/tigertail, getah dan dawai suasa/perak/copper dan anda juga tidak ketinggalan untuk belajar teknik asas membuat gelang anyaman. 

 Kandungan ebook ini adalah seperti berikut:-

Isi Kandungan

Bab 1:  Dari Meja penulis

Bab 2: Bahan-bahan dan peralatan asas untuk membuat gelang

2.1  Jenis-jenis Kristal, mutiara, manik dan batu-batuan

2.2  Jenis-jenis cangkuk

2.3 Jenis tools dan findings

(Jenis2 peralatan, saiz getah, tiger tail dan tangsi)

2.4 Kristal Swarovski

(Penerangan tentang Swarovski, bentuk dan carta warna)

Bab 3:  Teknik yang penting dalam membuat gelang

Bab 4: Teknik yang betul membuka & menutup jumpring

Bab 5:  Teknik Pemasangan Shell end

Bab 6:  Gelang Elastik Mengunakan Getah

Bab 7:  Gelang satu baris (Teknik stringing)

Bab 8:  Gelang Anyaman Asas (Teknik Weaving)

Bab 9: Langkah demi langkah membuat gelang mengguna dawai  suasa (Teknik Looping)

Bab 10: Langkah2 Membuat Cangkuk Subang (earing hook)

Bab 11: Membuat anting-anting Part 1 (Dawai Suasa)

Bab 12: Anting-anting Part 2 (Head pin & eyepin)

Bab 13: Penutup

Inilah antara gambar-gambar aksesori yang akan anda pelajari nanti .

tutorial /ebook , belajar secara online membuat aksesori

ebook /tutorial

ebook / tutorial membuat sendiri aksesori kristalebook dan tuorial percuma dan berbayar membuat aksesori

Kandungan buku yang amat menarik, bukan sahaja dipenuhi dengan gambar yang mudah difahami tapi diberikan lagi penerangan yang jelas setiap langkah-langkah membuat aksesori tersebut.

Berikut adalah screenshot ebook tersebut.

 

Harga ebook “Teknik Membuat Aksesori Kristal & Mutiara (Tutorial1)” ini amatlah berpatutan harganya. Harga pengenalan untuk ebook ini hanyalah bernilai RM15.

Cepat Jangan lepaskan peluang anda!!!

 Sila emailkan atau isi borang dibahagian order untuk memaklumkan tempahan dan bukti pembayaran anda.

Awin akan membalas email anda berserta dengan link untuk download ebook tersebut.

Jom!! Marilah belajar Membuat sendiri Aksesori Kristal sebagai Sumber pendapatan Anda!!!!

 

 Sekiranya berminat:-

1. Buat pembayaran RM15 ke akaun awin

2. Email butir pembayaran tersebut (Nama Ebook / Tutorial, Jumlah,Tarikh, Masa & nama bank) ke awin.ghani@gmail.com

3. Awin akan membalas email anda bersertakan link untuk anda download.

Related posts:

 

Tags: ,

46 Responses to “E-book “Teknik Asas Membuat Aksesori Kristal & Mutiara” Di Lancarkan”

  1. Awin Says:

    Jangan lepaskan peluang untuk memiliki ebook “Teknik Asas membuat Aksesori Kristal & Mutiara”…Jom Tempah sekarang!!!!

  2. lat anak Ayom Says:

    Puan Awin, Saya nak beli satu “Teknik Asas Membuat Aksesori
    Kristal dan Mutiara. Boleh Poskan ke Alamat berikut :
    PUAN LAT ANAK AYOM
    BAHAGIAN TEKNOLOGI MAKLUMAT
    UNIVERSITI PUTRA MALAYSIA KAMPUS BINTULU
    PETI SURAT 396
    97008 BINTULU SARAWAK

    Macam mana pula dengan proses pebayaran?

  3. awinebiz Says:

    Puan,

    Ebook ini dalam bentuk pdf file. Kalau anda berminat sila buat pembayaran di dalam acc akaun awin dan emailkan bukti pembayaran pada awin.ghani@gmail.com. Awin akan membalas email anda dgn menyertakan sekali link untuk download supaya anda boleh save file tersebut dalam komputer anda.

    Untuk Mendapatkan acc no. sila rujuk dibahagian order. TQ

  4. ahfizfazi Says:

    tahniah..
    bagus niche ebook. ada potensi utk maju.
    tambahkan usaha promosi
    semoga berjaya

  5. aisha Says:

    brp harga utk starter kit dan ebook?

  6. awin Says:

    Aisha, awin tak jual starter kit..untuk yang memang nak berjinak-jinak dalam bidang ini awin cadangkan anda membeli ebook teknik asas kristal dan mutiara dulu. Harganya baru RM15 :)

  7. puan normala Says:

    salam puan awin..
    saya berminat nak menceburkan diri dlm bidang ini..tp pengetahuan sy zero..sy xtahu bagaimana nk mulakan..cmne sy nk download ebook ini setelah sy membuat pembayaran?

  8. awin Says:

    puan normala,
    nk download senang jek..klik link dan save je kat komputer. pas tu bukak file tu kena la ada acrobat reader..tu je

  9. anis Says:

    salam

    saya berminat nak belajar dlm bidang ni……saya nak tau….kalau saya dah order kat puan macam mana…dgn peralatan dan bahan2nya…dimana saya harus mendapatkannya
    tq

  10. myn Says:

    Salam .E book teknik membuat brooch ada ke awin?

  11. awin Says:

    anis, bahan dan perlalatan boleh beli di http://www.allthatglitzshop.com dan jolita.biz.

  12. awin Says:

    Myn, nak brooch yang patern cam mana?

  13. ann Says:

    salam,cmna nk dptkn bahan n peralatan?website yg awin bg xleh bukak la

  14. awin Says:

    cuba yang ini http://www.jolita.biz dan http://www.megatdincrystal.com

  15. punitha Says:

    selamat sejahtera puan, saya sangat berminat buat aksesori wanita dgn menggunakan kristal,tapi saya tak berapa pandai buat cincin , bolehkah saya dpt dimanakah tempat mengajarnya dan dptkan bukunya

  16. awin Says:

    selamat sejahtera,
    Cincin patern mana yang saudari nak belajar?

  17. ren Says:

    mcm mana nk oder e-book

  18. ayu Says:

    nk tanya pn awin tinggal area mana?kalau dekat boleh datang bli trus…

  19. awin Says:

    Reen dan ayu, bank in bayaran dan awin akan email ebook tersebut. Ebook tersebut dalam bentuk pdf hanya perlu di email sahaja…

  20. ila Says:

    awin…saya berminat dgn “E-book “Teknik Asas Membuat Aksesori Kristal & Mutiara” …kalau payment melalui mbank2u perlu email juga ke bukti pembayaran?

  21. awin Says:

    ila, kalau payment melalui maybank2u hanya perlu copy paste je transaksi pembayaran tersebut dan email kepada awin.

  22. Balqis Says:

    Salam pn. awin, tutorial utk kerongsang ada tak?..

  23. Awin Says:

    w’salam.

    keronsang yang mana ye? ada gambar x? email pada saya (awin.ghani@gmail.com).

  24. Vicky Says:

    Boleh x I buat bayaran melalui e-banking ke account maybank anda?

  25. Awin Says:

    vicky, boleh..nanti copy paste je transaksi online tu dan email ke awin.ghani@gmail.com

  26. masita bte abd gapar Says:

    macam mana saya dapatkan buku ini

  27. Awin Says:

    buat pembayaran dan isi borang tutorial selepas membuat pembayaran

  28. santhi Says:

    i want buy the book

  29. faezah Says:

    slaam..sy nk bli e-book ni..dan sy dh buat pmbayaran.harap mklum..

  30. ROZANA Says:

    AWIN!!! PLEZZ E-MAIL TO ME E-BOOK BECOZ I ALREADY MAKE A PAYMENT. UNTIL TODAY IM STILL DIDN’T RECEIVED THE E-BOOK.TQVM.

  31. awin Says:

    Rozana, cuba check email. Awin dah byk kali email u. Cuba klik kat link yg awin bagi utk download ebook tersebut. TQ

  32. shanti Says:

    i want to pay give me your a/c no sir
    thank you

  33. mahyudin Says:

    slm… awin saya dah buat penbayaran, dan dah email pada cek awin, berapa lama proses utk sya dapt 3 produk yg saya oder utk isteri saya?

  34. Bhairavi Says:

    Salam Sejahtera Tuan/puan

    Sila emailkan nombor akaun atau cara membuat tempahan untuk buku tersebut

    Sekian
    Bhairavi

  35. awinebiz Says:

    Cara Nak Order

    1. Masukan Jumlah bayaran utk Ebook / Tutorial yg ada ingin beli di dalam akaun bank berikut:-

    Nama: Noor Mazuin Abd Ghani

    Maybank : 151098386465

    CIMB: 0109-0043944-52-8

    Email: awin.ghani@gmail.com

    2. Email Bukti Transaksi / butir bayaran (Nama Ebook /tutorial,Jumlah,Nama Bank, Masa & Tarikh) ke awin.ghani@gmail.com / isi borang order.

    Link Ke Borang Order:

    3. Setelah pengesahan bayaran dibuat, awin akan membalas email anda dengan menyertakan Link download anda.

  36. Zul Says:

    Salam. Saya sudah pun membuat bayaran untuk ebook Teknik Asas Membuat Aksesori Kristal & Mutiara Tutorial 1. Terima Kasih.

  37. awin Says:

    Ok, en zul. Awin dah email. TQ.

  38. aishah Says:

    Saya nk satu,nk beli kat mane?

  39. linda Says:

    sis saya nak beli ebook ni camne…..

  40. Dhiya Amie Says:

    Awin, saya nak beli ebook teknis asas membuat aksesori kristal dan mutiara tutorial 1 RM15 ni mcm mana ye?reply immediate. thanx

  41. mazuin ghani Says:

    Bank in rm15 ke mn2 akaun awin. Lepas tu isi borang order tutorial. Awin akan emailkan link utk muat turun ebook tersebut.

  42. izzah Says:

    Nk order mcm mana? Tq

  43. awinebiz Says:

    sms atau wasap awin di 019-2497051

  44. Rosel Says:

    salam sejahtera, puan ada menjual juga bahan2 dan peralatan untuk membuat bahan2 tersebut?

  45. Yatie Says:

    Assalamualaikum puan ain
    Saya yati…nak order tutorial utk rantai tangan.ada lg ke…

  46. Sheliza Says:

    Nak tanya,xde dlm bntuk hard copy ke tutorial ni sis?

Leave a Reply

Filled Under: Tutorial Anyaman Kristal, Tutorial Berbayar (All), Tutorial Berbayar Oleh Awin, Tutorial Seni Dawai