Tutorial Dan E-book Yang Terkini...

Tutorial 6- Buat Sendiri Cincin Guna Dawai

June 17th, 2011

Seperti yang telah dijanjikan, awin telah menyiapkan tutorial “Buat sendiri cincin menggunakan dawai”. Dalam tutorial ini anda boleh mempelajari membuat dua jenis paten cincin iaitu Cincin Glamour (warna coklat) dan Cincin Silang (berwarna pink).

Anda boleh menggunakan pelbagai jenis dawai yang ada suka untuk membuat cincin kristal ini samada dawai perak, dawai cooper, dawai artistic atau dawai suasa /dawai 14k.

Di atas adalah gambar dari dekat cincin yang akan anda pelajari dari dekat.

Satu lagi gambar dari dekat

Gambar di atas pula adalah gambar screenshot kandungan tutorial yang akan anda download setelah pembayaran dibuat.

Tutorial ini dalam bentuk PDF. PDF (Portable Document Format) adalah satu format fail yang dibina oleh Adobe. Fail PDF biasanya mengandungi teks dan gambar, sama macam fail Microsoft Word. Namun fail PDF ini telah menjadi format utama yang digunakan di Internet, kerana saiznya yang kecil. Bayangkan fail Microsoft Word yang sebesar berpuluh-puluh MB boleh dipadatkan sehingga tidak lebih dari 10 MB sahaja dalam fail PDF. Saiz yang kecil ini akan memudahkan anda download dokumen dari Internet, serta menjimatkan ruang dalam Hard Disk. Untuk membaca fail PDF, anda perlukan software seperti Adobe Reader.

Tutorial belajar membuat cincin kristal menggunakan dawai ini diterangkan melalui gambar dan penerangan yang jelas langkah demi langkah sehingga anda berjaya menghasilkan Cincin tersebut.

Saya juga mengalu-alukan, mana-mana pelajar yang tidak faham dalam mana-mana langkah dalam tutorial tersebut boleh lah bertanya kepada saya secara online dengan berchatting menggunakan ym id : mazuin.ghani atau menghantar email kepada awin.ghani@gmail.com

Buat pengetahuan anda tuorial yang membuat Cincin kristal ini hanya berharga RM15 sahaja.

Sekiranya anda berminat anda bolehlah membuat bayaran ke salah satu akaun awin dan mengisi borang order untuk mengesahkan tempahan anda atau anda boleh menghantar email ke awin.ghani@gmail.com selepas membuat bayaran. Sekian, selamat mencuba dan selamat berjaya!

Related posts:

 

2 Responses to “Tutorial 6- Buat Sendiri Cincin Guna Dawai”

  1. awinebiz Says:

    Tutorial membuat cincin kristal guna dawai..JOm kita belajar!!!!

  2. Barbi Says:

    Frankly I think that’s absloultey good stuff.

Leave a Reply

Filled Under: Tutorial Berbayar (All), Tutorial Berbayar Oleh Awin, Tutorial Seni Dawai