Tutorial Dan E-book Yang Terkini...

Teknik Asas Membuat Gelang Guna Dawai Suasa / 14k

November 14th, 2008

Di  sini awin paparkan satu video untuk membuat / teknik-teknik asas untuk membuat gelang / aksesori menggunakan dawai suasa / Gold filled 14k wire.

Melihat video ini lebih memudahkan anda untuk memahami atau mempelajari teknik untuk membuat ‘loop’ menggunakan dawai suasa tersebut.

Untuk pengetahuan anda, teknik membuat aksesori menggunakan dawai suasa ini dipanggil ‘looping teknik’. Apa lagi, jom kita lihat….

Tags: ,

20 Responses to “Teknik Asas Membuat Gelang Guna Dawai Suasa / 14k”

  1. Noorasmah Mohd Saleh Says:

    Salam.

    Saya amat tertarik dengan laman web puan. Ini kerana saya sungguh meminati perhiasan dari mutiara/kristal.
    Bagaimana untuk saya mengetahui cara-cara untuk membuat gelang kristal….

    Sekian.

  2. suraini Says:

    salam..puan nak tanya kalau kita br nak start buat gelang kristal or mutiara,apa bahan2 asas atau tools nak buat ni.

  3. reen Says:

    salam, boleh bagi saya senarai bahan2 asas / tools yang diperlukan untuk membuat gelang kristal / mutia dan juga rantai kristal/mutiara..Sangat berminat.order boleh sampai dlm berapa hari & location Puan dimana yea.Puan tak buat kelas mengajar teknik DIY ke?kalau ada saya sangat berminat.

    Please reply ASAP yea….Thx!!

  4. reen Says:

    Bahan untuk buat cincin tudung ada tak sebab saya menjual cincin tudung & teringin nak buat sendiri.

  5. lieza Says:

    saya berminat sangat ingin belajar membuat gelang kristal diikat suasa..
    macammaner nak belajar yer?
    dan bagaimana nak dapatkan bhn2nyer?

  6. Lon Says:

    Kak,
    Boleh tau berapa harga satu set gunting2 untuk membuat gelang2 kristal ni?..sangat berminat ni. TQ

  7. Niera Says:

    Slm sejahtera awin-ebiz.com, saya amat berminat membuat glang2/rantai2 kristal dan mutiara. Boleh saya tau dimana dan macammana saya boleh mendapat stok bahan2 ini. Boleh saya tau dimana location awin-ebiz.com…

  8. Zuhaidah Mohamad Yusuff Says:

    salam awin-ebiz.com ,saya sangat tertarik dengan teknik membuat gelang dan ingin tahu cara2 asas membuatnya. tq

  9. Aida Says:

    salam sejahtera awin-ebiz.com,sy nk tnye di mana boleh sy dptkan dawai suasa dan biji suasa?tq

  10. anna Says:

    salam,berapa harga dawai suasa,,dan bagaimana nak beli

  11. punitha Says:

    hai awin salam sejahtera i sudahpun bank in my rm 30 untuk tutorial gelang si canti sejoli dan gelang sehati sejiwa

  12. awin Says:

    punitha,
    dah email k.

  13. tiq Says:

    hye awin.di mana sy boleh dapatkan dawai suasa n bola suasa tu?help me please…

  14. awin Says:

    cuba tengok kat website http://www.jolita.biz atau di http://www.megatdincrystals.com

  15. marzira Says:

    saya tertarik untuk membuat bunga kristal.. bagaimana cara ubtuk saya mempelajari teknik n langkah2 untuk membuat bunga tersebut..

  16. awin Says:

    Mazira, bunga kristal ada gambar x? cuba emailkan pada awin…nanti awin balas..tq

  17. yuli azlan Says:

    Sy nak order E Book “Teknik Asas Membuat Aksesori Kristal & Mutiara”
    Brp sy harus bank in? Thanks

  18. awinebiz Says:

    w’salam,

    buat bayaran. kemudian awin akan emailkan buku2 tersebut.

  19. Cara Membuat Gelang | Caramanfaat.net Says:

    [...] Awin-ebiz.com » Blog Archive » Teknik Asas Membuat … [...]

  20. malinee Says:

    saya nak dapatkan bahan2nye nak buat gelang kristal…
    dan suasa tu nak dapatkan dari mane tu?

Leave a Reply

Filled Under: Tutorial Percuma